Print It

in het nieuws

info@drukkerijsk.nl

De juiste pdf-instellingen om films te belichten (altijd handig)

Voor iedereen die mijn mailing (met afbeeldingen) over film uitdraai heeft gemist, hieronder nog een keertje.
Als u met Adobe Indesign, Illustrator of Distiller werkt, kunt u onze joboptions downloaden om een pdf te maken voor filmbelichting. Drie zaken zijn hierbij voor u ingesteld voor een probleemloze verwerking op onze belichter:
  • In het algemene scherm is gekozen voor de PDF/X-1a:2001 standaard,
  • Compressie voor monochrome afbeeldingen (lijnwerk) is uitgezet, kleurafbeeldingen en grijswaardenafbeeldingen blijven op 300 ppi staan.
  • Kleuromzetting staat ingesteld op "omzetten in doel (nummers behouden)".
"Tekens en afloopgebied" staat ook ingevuld, dit kan evt. overschreven worden. Onder "Geavanceerd" wordt alle transparantie afgevlakt en "Beveiliging" is uitgeschakeld.

Mocht u niet met een van deze programma's werken, dan kunt misschien in de documentatie van uw huidige programma kijken of deze PDF/X-1a:2001 ondersteunt. Meer informatie kunt u op onze webpagina vinden. Voor vragen of opmerkingen, kunt u contact opnemen.

PS. de download is om veiligheidsredenen opgeslagen als een zip-bestand, deze moet eerst uitgepakt worden. Daarna kunt u dit bestand dubbelklikken om te installeren.

Opgeruimd staat netjes

Afgelopen maand hebben wij onze drukkerij opgeruimd. We moesten plaatsmaken voor een grote papierbestelling. Alle winkeldochters weggedaan maar van sommige zaken vinden we het toch zonde om zomaar bij het oud ijzer te zetten. Zo hebben we nog wat grafische hulpapparatuur over en wat enveloppen. Mocht u interesse hebben, neem dan even een kijkje.

Nieuwe lay-out website

De regelmatige bezoeker van onze site zal het wel opgevallen zijn. De website heeft een andere layout gekregen. Mocht u suggesties voor verbetering hebben, stuurt u ons dan een berichtje via ons contactformulier.

De acceptgiro blijft!

Per 26-04-2017 heeft Currence / Acceptgiro BV bekend gemaakt dat het stoppen van de papieren Acceptgiro per 01-01-2019 wordt uitgesteld. Goede doelen en sommige groepen consumenten zijn nog steeds enthousiaste gebruikers van de acceptgiro. Afhankelijk van de mate van het gebruik van de acceptgiro in de komende jaren, zal nadere besluitvorming over de uitfasering plaatsvinden.

Nieuwe printer geïnstalleerd

Met ingang van 14-04-2014 hebben wij een nieuwe printer. Snel en efficiënt bestanden printen zonder lange levertijden. Variabele data, kwaliteitsprints of verschillende soorten papier. Kijk op onze printpagina's voor meer informatie.