Print It

in het nieuws

info@drukkerijsk.nl

Opgeruimd staat netjes

Afgelopen maand hebben wij onze drukkerij opgeruimd. We moesten plaatsmaken voor een grote papierbestelling. Alle winkeldochters weggedaan maar van sommige zaken vinden we het toch zonde om zomaar bij het oud ijzer te zetten. Zo hebben we nog wat grafische hulpapparatuur en enveloppen over. Mocht u interesse hebben, neem dan even een kijkje.

Nieuwe lay-out website

De regelmatige bezoeker van onze site zal het wel opgevallen zijn. De website heeft een andere layout gekregen. Mocht u suggesties voor verbetering hebben, stuurt u ons dan een berichtje via ons contactformulier.

De acceptgiro blijft!

Per 26-04-2017 heeft Currence / Acceptgiro BV bekend gemaakt dat het stoppen van de papieren Acceptgiro per 01-01-2019 wordt uitgesteld. Goede doelen en sommige groepen consumenten zijn nog steeds enthousiaste gebruikers van de acceptgiro. Afhankelijk van de mate van het gebruik van de acceptgiro in de komende jaren, zal nadere besluitvorming over de uitfasering plaatsvinden.

Het is oké om je e-mail af te drukken

Wat is duurzamer? Een mobiele telefoon of een vel papier? Gert Rieder, milieuconsultant van papierhandel Antalis, stopte papier in een glas water. Net zoals een mobiele telefoon.
Volgens Rieder zijn er in het duurzaamheidsdebat te veel drogredeneringen, vooronderstellingen en dogma’s. Zijn kwart eeuw oude Cadillac, zo stelt hij, heeft een veel kleinere koolstofvoetafdruk dan de modernste Prius.
De mededeling om een e-mail niet te printen vindt hij onzin. “Je kunt je e-mail beter wel printen. Moet je hem wel van je computer verwijderen, anders blijft deze energie consumeren.”
Net als andere partners in de keten doet Antalis evangelisatiewerk om de beeldvorming van papier als grote vervuiler om te buigen.
Het vel velletje papier van Rieder loste overigens keurig op tot pulp dat opnieuw gebruikt zou kunnen worden. Het mobieltje overleefde het glas water niet.

S-certificaat voor printen van acceptgiro's

Sinds juni 2011 zijn wij in het bezit van een S-contract (S1018) zodat wij gemachtigd zijn ola's (Optisch Leesbare Acceptgiro's) in te printen. Als u de ola's wilt laten voorzien van variabele data, zoals een betalingskenmerk, rekeningnummers, bedragen, kix-codes en naw-gegevens, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bezoek onze printpagina voor meer informatie.