Nieuwsberichten van SK

Nieuwsblog van een drukker/printer

info@drukkerijsk.nl

Groot onderhoud aan de filmbelichter

Na 15 jaar zonder storing te hebben gewerkt, was het op een slecht moment toch zover. Twee ongewenste haarlijnen door het beeld. Wit op zwart, om het zo maar eens te zeggen.
Filmontwikkelmachine gecontroleerd, lens schoongemaakt, herstart, handleiding geraadpleegd, hogere machten aangeroepen. Het mocht allemaal niet baten, de lijnen bleven onverbiddelijk in beeld.
Ik heb heel klein ogenblikje overwogen om met maskerfolie en rode afdekaarde aan de slag te gaan. Beide staan nog ergens in een hoekje te dromen over de hoogtijdagen van de Grafische Industrie en af en toe vertellen ze elkaar sterke verhalen over vroeger.
Met het nodige kunst- en vliegwerk en zonder folie en afdekaarde, konden er toch nog wat films uitgedraaid worden, maar makkelijk was anders. Ieder zijn vak, dus hoogste tijd om de hulptroepen in te schakelen en monteur Ike te bellen (zo'n naam geeft vertrouwen).
En toen de optiek afgestoft, de laserintensiteit drastisch teruggeschroefd, de maatvoering afgesteld, de software ontdaan van allerlei onzinnige pagesetups, calibratie opnieuw uitgevoerd, nieuwe filters geïnstalleerd en de spinnen de huur opgezegd.
Dus er worden weer films belicht en ontwikkeld. Zonder ongewenste lijnen welteverstaan. Meer weten, bel 06-20874415 of bezoek de info-pagina.